perjantai 21. tammikuuta 2011

Halvat renkaat Liettuasta

Aivan tajuttoman tylsästi vaihteeksi hintatietoa. Kävin eilen asennuttamassa autoon uudet kumit, kun vanhoissa alkoi tuo kulutuspinta loppumaan. Samalla hankin uudet vanteet ja kävin ajamassa Kaunasin köyhemmässä osassa. Sieltä halusi nopeasti kotiin, varsinkin, kun kaikkialla oli täysin pimeää.

Kevytmetallivanteet halvalla
Maahantuoja, Ratlita
Ratlankin, Vilna
Ratai Plius, Kaunas

Parilla sadalla eurolla saat koko setin.

Kumit edullisesti:
Padangos - toimitus koko maahan (20 ltl)
Esimerkiksi
195/65 R15 91T DUNLOP SP WINTRESPONSE
194 ltl kappale
tai
195/55 R16 87T DOT2007/08 NOKIAN HAKKAPELIITTA 4
337,5 ltl kappale

Helijo Ratai, Kaunas
Täältä kumit, vanteet ja työt

Renkaiden asennus maksaa yleensä noin 100 ltl koko setille. Hintaan sisältyy vanhojen poistaminen, uusien kumien päällelaitto, venttiilit, tasapainotus ja ruuvaaminen autoon kiinni. Kestää alta tunnin - itsellä meni noin 30 minuuttia. Halvin näkemäni hinta on ollut 50 ltl.

Itse ostin koko setin: valkoiset 16 tuuman vanteet, joihin Fulda Kristall Supremo kumit (205/50/16), hintaa yhteensä asennuksineen 2200 ltl. Tuntuu toki kalliilta näin paikallisena, mutta Suomeen verrattuna tämä voi olla jopa edullista.


Nyt sitten ongelmaksi muodostui vanhat kumit: kun kellariin niitä ei talon omistaja suosittele laitettavaksi, koska sinne on jo pariin kertaan murtauduttu. 16 tuumainen teledial-kahvipöytä on syntymässä...

Syntyikin jo. On muuten upea. Ajattelin pistää kiillotettujen kumien ja vanteiden päälle lasin ja tehdä kahvipöydän, mutta sitten vaimo tykkäs tehdä siitä kukkapurkeille jonkun telineen. Onhan se ihan jees noinkin, mutta jotenkin se kuitenkin on vain niin väärin... Enhän minäkään käytä hänen virkkuukoukkujaan viemärin putsaamiseen, vaikka siihen varmasti hyvin soveltuisivatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä