tiistai 25. tammikuuta 2011

Mistä tietoa Kaunasista?

Jos nyt tänne asti jo eksyit, niin miksi sitä mennä merta edemmäs kalaan? Tästä mediasta saat pääasiallisesti kaiken tarvitsemasi tiedon ja ystävällisimmän sekä ehdottomasti pyyteettömimmän ja puolueettomimman palvelun.

Mutta kun meitä kaikkia ei ole tehty samasta muotista, ja jotkut haluavat olla erilaisia ja kokeilla kaikkea. Siksipä, ajattelin tähän väliin punnertaa teille melko kattavan linkkigallerian kaiken maailman Kaunasia koskevaan tietoon. Matkailusivustot löytyvät lopusta, sillä niitä oli sen verran paljon - ja vaihtelevanlaatuisia - etten halunnut peittää muuta tietoa.

Study Kaunas in Kaunas
Maailman top10 banaaleimmat verkkosivunotsikot -listalla varmasti oleskeleva tietosivusto Kaunasin opiskelumahdollisuuksista. Tai eipäs valehdella: kyseessähän on VMU:n tule meille opiskelijaksi -propagandapaketti. Opiskelijat vakuuttavat, että täällä on hyvä opiskella, opettajat ovat tasokkaita ja kaikki puhuvat tuhatta eri kieltä. Halpaakin on.
Todellisuudessa, Kaunasiin tullaan juomaan ja juhlimaan. Opettajat eivät puhu aina edes englantia, ja voivat jopa kieltäytyä sen käyttämisestä. Englanninkielisistä kursseista kun pitäisi maksaa opettajalle enemmän, mutta kaikki tällaiset bonukset olivat ainakin vielä viime vuonna jäissä. Niin, ja arvostelu täällä on tiukkaa vain niille, jotka menevät opetushenkilökunnan osaamista kyseenalaistamaan. Kymppiä pukkaa.

Free Trade Zone
Kaunasin vapaakauppa-alue, jokaisen Chief OutSourcing Officerin (COSOn) väliasema. Täältä on hyvä pompata Kiinaan, Valko-Venäjälle tai CISiin. Opitte hieman modernia idänkauppaa. Ja veroetuuksia luvassa! Toivoisin henkilökohtaisesti investoijia, jotka olisivat kiinnostuneita palkkaamaan suomea puhuvan ktm;n. Palkkatasohan täällä ei ole kova, ja 1500 euroa kuussa käteen on ihan siedettävä palkkio asiantuntemuksestani, kokemuksestani sekä lähes rajattomasta osaamisestani.

Kaunasin julkinen liikenne
Näihin sivuihin kannattaa tutustua hieman ennen matkaa. Aikataulut eivät ole kaikkein helpoimmat (ekalla kerralla harvoin saat oikeaa reittiä), mutta kyllä niiden kanssa tulee toimeen. 29 on se lentokenttäbussi.

Lentokenttä
Lentokenttäinfoa: teille on tarjolla muuten vain mini-kauppa, ei sitä, mikä kuvissa näkyy. Tuo isompi loosi on ainoastaan Schengen-alueen ulkopuolelle lentäville. Niin, ja jos samaan aikaan lähtee lentoja Brittein saarille, teidät laitetaan melkos pieneen tilaan, josta ei siille isommalle alueelle pääse (ei kannata tehdä samaa kuin jokainen kanssamatkustaja: ne lasiovet EIVÄT avaudu). Ja sitten: ajoittain kentällä ollaan todella tarkkoja laukkujen kanssa. Olen huomannut, että kentän tytöt eivät pidä äänekkäistä eikä erityisesti heitä itseään lyhyemmistä naispuolisista henkilöistä. Toistaiseksi en ole nähnyt yhtään miestä testattavan, mutta enpähän nyt sentään joka viikko lentele, joten voin olla myös hyvinkin väärässä.

Liettuan matkailutiedote
Stubbin aikakautena ei ole vieläkään ollut määrärahoja päivittää vuoden miekka ja kivi aikaista Liettua-tiedotetta. Mutta, enpäs osaa kyllä sanoa yhtään ulkoministeriehdokasta, joka sen ottaisi agendalleen. Toisaalta, eipä kerro kovin paljoa mitään positiivista Vilnan toimistosta, jos eivät edes sen vertaa viitseliäisyyttä pysty osoittamaan, että saisivat tämän uusittua. Kaunasissa ja Panevezysissä sinut vieläkin ryöstetään ja raiskataan ja Vilnassa kaikki on toisin.
Ja se webbi-osoite, jota sinne ei ole viitsitty lisätä on seuraava: Private A-Kildos Clinic. Eli, on se internet jo levinnyt Vilnan ulkopuolelle. Perkele. Kaunasissa on lisäksi tarjolla laaja valikoima englantia puhuvia hammaslääkäreitä. Tosin, sitten sinunkin tarvitsisi osata englanniksi kuvailla hammaskivet, irronneet paikat jne. Proteesit ovat maailman edullisimpien joukossa myös.
Vielä siihen yksi lisähuomautus: Juomavedeksi suositellaan pullotettua vettä. Tämä ei johdu veden huonosta laadusta, sillä erityisesti Kaunasissa se on hyvin puhdasta. Ongelma on talojen vanhentuneet putkistot, jotka pääosin värjäävät veden hieman ruosteiseksi. Tähän tuskin parannusta on tulossa seuraavan 15 vuoden aikana, sillä rakenteisiin upotettujen putkistojen korjaaminen lähiöalueilla tai keskustojen vanhemmissa taloissa ei ole halpaa touhua, kuten kaikki taloyhtiöläiset tietävät.


Visit Kaunas
Kaunasin turistitoimiston viralliset sivut.
LithuaniaTourism: Kaunas
Brittein viralliset Liettua-sivut
KaunasGuide
Kaunasilla on pallot. Eli ei kovin korkeatasoista turismitietoa
Kauno Vartai
Vanhankaupungin turisti-infon sivut. Miksiköhän eivät samoja käytä... olisikohan yksityistetty?
Lithuaniaworld
Liettua-maailma: Vähän niin kuin muumi-maailma, mutta tehty harmaasta betonista ja ryynimakkaran sijaan saa cepeliinejä. Ei nyt sentään, vaan eräs niistä tuhannesta tätä maata kuvailevista sivustoista.
Litauen.se
Suomeksi infoa Liettuasta, vaikka .se pääte muuta väittäisikin. Viralliset sivut.
Wikitravel
Paljon promotut Kaunas-sivut, joita jonkun aikaa sitten tein. Onhan siinä prosessissa muitakin ollut mukana, mutta tuskin he nyt nimiään tänne haluavat.
VisitKaunas
Tuhannen pop-up -ikkunan järjettömän tarpeeton turismisivu. Ei mitään lisäarvoa muihin sivuihin nähden, mutta mainoksia riittää. Mutta, kun jotkut niistäkin varmaan tykkäävät.
Musu Odiseja
Eräs monista turisti-infoista. Järjestävät retkiä ja ekskursioita.
Travel.lt
Viralliset englanninkieliset matkailusivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä