perjantai 7. tammikuuta 2011

Perjantaipaniikki

Sää Liettuassa on... hirveä. Tiet ovat jäässä, kävelytiet sohjoa ja lämpötila on nousussa. Parhaillaan on aivan tajuton lumisade, joka vielä tunti sitten tuulen mukana kulki lähes vaakatasossa.

Tässä tilanteessa en haluaisi olla tuolla ulkona turistina. Jos kuitenkin olette tulossa, niin suosittelen hyvää suunnittelua ja runsaita stoppeja matkalla. Kumisaappaat tulevat olemaan tämän viikonlopun iso juttu, kun luvassa on jopa +3 lämpöä.

Samalla, itse etsin lisäturvaa autoon. Italialaiset kitkarenkaat ovat kolmen millin urilla, ja uudet tarvitsee alle, että tuolla uskaltaa ajaa. Mutta mitä ostaisi?

Tietääkseni renkaiden tulisi olla mahdollisimman uusia. Sitten, niiden olisi hyvä olla joko nastoilla tai pehmeää seosta kitkoilla. Kuvioinneista en tiedä mitään muuta, kuin sen, että sellainen on kait parempi kuin slicksi.

Tarjolla tänään: (205/50/16)
Michelin Pilot Alpin: 190 litaa rengas
Gislaved Nord Frost 3, nastoilla, 190 litaa rengas
GT Radial, 275 litaa rengas
Hankook 300, 290 litaa rengas
Nokian WR, 330 litaa rengas

Näistä Pilot Alpinia on tehty vuodesta 2003 alkaen, Nord Frost kulkee jo numerossa 5, GT Radialit on Indonesiasta, Hankookit varmaan kanssa pari vuotta vanhoja ja sitten Nokian WR on se firman halpistuote.

Nord Frostit taidan lopulta ostaa. Talvisin kun kuitenkin ajan maksimissaan 1000 km vuodessa, niin ei ole paljoa järkeä investoida tuhansia renkaisiin. Sitten, jos auton myyn, niin valkoisella kynällä maalaan sen numero 3:n kahdeksikoksi. "Joo, kato, siinä on melkein uudet Gislavedit alla, ei oo tietsä ees paljoo ajetut."

1 kommentti:

 1. Miten Liettuassa autokauppa Suomeenpäin?
  Olisiko sinulla kiinnostusta alkaa kumppaniksi minulle autonvälityspalveluun?
  Onko sinulla tietotaitoa autoista ja niiden ostotapahtumista. Oletko päivisin vapaalla hoitamaan mahdollisia asiakkaita, joita yhteistyömme sinne lennättäisi? Onko sinulla E-mail käytössä päivittäin?
  Minkälaisen korvauksen haluaisit päivän työstä oppaana, tulkkina,rekisteröinnin hoitamisesta ym. eteentulevissa asioissa.
  Tuli paljon kysymyksiä... koeta kestää....
  Ystävällisin terveisin T:mi Välitys K.Laukkanen
  E-mail: kyosti54@hotmail.com

  VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä