keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Mikä oli hukassa?

Vastauksia niihin kysymyksiin, joita olette Googlelta kysyneet:


Hinnat, Hintataso, Kaunas
Kaunasissa on alennusmyyntikausi loppumassa. Muuten täällä on ollut se sama raaka-aineiden inflaatio päällä, kuin kaikkialla muualla maailmassa. Ravintoloissa ei vielä ole ollut korotuksia, mutta uskoisin niiden ennen sesonkia nostavan taas litalla tai puolella hintoja ylös. Tämän kesän tuoppi-veikkaus on 7 litaa - tuntuu samalta kuin 7 euroa siellä (sillä nyt voi Plevnan stoutin tai IPAn kitata, mutta siihen se jääkin!). Uskoisin, että hotellihuoneiden kohdalla hinnat voivat nousta myös: vähintään 3% (lämmityskulut nousussa), mutta tuskin yli kymmentä. Silti, onhan täällä yleisesti edullista. Kuulen usein narinaa siitä, että eihän siellä niin halpaa ollutkaan. Näille henkilöille voitaneen kertoa, että se Vero Modan hame maksaa sen saman kaikkialla maailmassa, eikä esimerkiksi Fazerin Sininstä tai Pauligin Presidenttiä voida muualla paljoa Suomea halvemmalla myydä - logistiikan kulut tuppaavat kasvamaan matkan mukaan.

Auto Liettuasta, Liettuan autot
Osta Suomesta. Tue paikallisia autoliikkeitä ja Suomesta autonsa ostaneita. Jollet tue, niin autosi jälleenmyyntiarvo on nolla (sillä, jos sinä et osta Suomesta, niin miksi kukaan ostaisi Suomesta?) tai lähellä sitä (miten vakuutat muut Baltian Pärisijän arvosta?). Liettuasta tuotu auto on poikkeuksetta paska - jollet sitten ole hyvä ja kokenut autonostaja tai osta Liettuassa ensirekisteröityä melko uutta masiinaa. Lisäksi, auton ostaminen Liettuasta on hankalaa monella tasolla: 1) vaatii osaamista ja 2) ei osaaminenkaan auta, jollei kieltä tajua. Menkää siis kerralla Saksaan tai pysykää Suomessa. Ei tee yhtään hyvää liikenneturmatilastoille, jos täytätte Suomen nyrkkipaja-vehkeillä. (rahasta jos on pulaa, niin eikös sitä kannattaisi alkaa mieluummin vaikka maahantuomaan parfyymeja, skeittikenkiä tai vaikka dildoja?)

Ravintolat Kaunas
kohta tulossa uutta juttua tästä....

Kaunas Baarit
Asiantuntija en ole, mutta suosittelen baareja, joissa saa myös purtavaa. Tästä syystä en enää niin hirveästi suomalaisista anniskeluoikeuden haltijapaikoista välitä, niillä kuin harvemmin on tarjolla ruokaa tai hiukopalaa. Plevna tosin on hyvä, kannattaa käydä Tampereella ihan vaikka kaljalla - vaikka Helsingistä asti.
Hyviä paikkoja ovat:
Berneliu Uzeiga
Pas Paolo (pizzeria - ottakaa calzone ja pari kaljaa)
Blue Orange (täpösen täynnä lähes aina)
ja sitten Blue Orangen lähistöllä on myös muutama hyvä mesta - ja jos viinistä tykkää, niin kolmekohan niitä viinibaareja täällä jo on... Nimiä en vain muista.

Kaunas shoppailu
Näinhän sen on oltava: minulle Suomi on ostosparatiisi - teille sen on oltava Kaunas. Täysin erilaisia merkkejä, aivan kummallisia kauppoja, todella mietityttäviä hintoja ja niitä kaikkia on paljon!
Muutama varoitus:
  • Älä osta sokkona: Liettuassa koot voivat olla ajoittain erilaisia - erityisesti vaateketjuissa, joita et ennestään tunne: Mm. Reservedin XL on koko 51, ja mahtuu M-L kokoiselle suomalaismiehelle. Täten, kannattaa kokeilla - ja tuliaisetkin mitata ainakin silmämääräisesti. Mikään ei harmita niin paljoa, kuin saada liian pieniä vaatteita isolla kokomerkinnällä. Siinä kohtaa ei "Mut isompia ei ollu" -selitys ole kovin tehokas, ainakaan, jos lahjansaaja on nainen.
  • Kenkien alennusmyynnit ovat huijausta! Liettuassa harvoin tunnetaan ilmiötä "uuden malliston poistomyynti", vaan alennusmyynteihin kerätään aina viime vuonna myymättä jääneet tuotteet, joille isketään uudet ja uljaat lähtöhinnat, sekä niiden päälle "miinus muutama prosentti" -lappu. Kun viiden kympin kengälle iskee 600:n lähtöhinnan, siinä voi kauppias tyytyväisenä tiputella hintaa jopa -60%.

Kaunas Talvella, Kaunas nähtävyydet
Mutta ei täällä enää mitään talvea ole! Oikeasti! Nyt on lumi sulanut, viimeisiäkin kasoja kerätään kadulta ja hiekkojakin lakaistiin jo pois. S'on kevättä ilmassa, pojjaat! Mutta toisaalta, nyt tänä harmaana aikana kannattaa keskittyä melkein keskustan nähtävyyksiin: kirkkoja on monta, taidemuseoita riittävästi, sotahistorianmuseo, paholaismuseo, lääketieteellinen museo, eläintarha... onhan näitä. Ja funikulaaria on pakko koittaa.

Alastoman naisen tissit, naisen tissit, nainen ja pillu, naisen tissit ja takapuoli, näyttelijöiden pillu, pillu ja perse, suomalaisten naisten pillut
heh heh heh, se sano tissit. Nuo ensimmäiset ovat suorastaan runollisia, tuovat mieleen joko taideteoksen tai teatterinäytelmän. Viides on varmasti se, mitä "jakorasiaksi" kutsutaan.


Kaunas Prisma
Miksi?! Onhan teillä Prismoja Suomessakin. Kaunasin Prisma on kaupungin kalleimpia kauppoja, jossa kannattaa käydä vain, jos haluaa nähdä Rainbow'n sekä Xtra'n hinnoiteltuina premium-tuotteiksi.

Treffeille ulkomaisen naisen kanssa
Kumpi pyysi treffeille? Jos sinä, niin muista seuraavat
1) käy pesulla ja pukeudu - älä kuitenkaan hautajaisiin
2) käytä parfyymia, joka maksaa ylitse 30 euroa puteli
3) muista ostaa kukkia, punaiset ruusut yleensä varma valinta
4) sinä maksat - KAIKEN - mutta silti tapana on tilata pullo viiniä (itä Euroopassa, ota puolikuiva tai puolimakea, Lännessä kuiva). Ravintolan valinta (ja pöytävaraus) on hyvä tehdä etukäteen, ja valinnassa kannattaa ottaa huomioon 1) naisen korkokengät (ei pitkää kävelyä) 2) minkä tunnelman haluat (eli, ei keskustan halvinta pizzeriaa) 3) taso (minkä vaikutuksen haluat antaa)
5) pidät myös yllä puhetta, jos olit se kutsuva osapuoli.

Saako EU kansalainen avata pankkitilin Suomessa
Totta kai. Tosin, siinä joutuu todistamaan yleensä, että joko asuu Suomessa, on töissä Suomessa tai ylipäänsä on jotakin tekemistä Suomen kanssa. Vai joutuiko... Passin ne kuitenkin haluavat.

Renkaita Liettua
ratlita.lt
vianor.lt
helijoratai.lt
melga.lt
kemi.lt
padangos123.lt
ratlankiai.lt
egzotika.lt
padangos.lt
http://www.padangos-internetu.lt/
http://www.ratelitas.lt/
http://www.padangospigiau.lt/
http://www.padanguparduotuve.lt/
Linkeissä niin vanteita kuin kumeja. Ennen renkaiden ostamista, ota selvää niiden valmistusvuodesta sekä niiden olevan tarpeeksi tuhteja autoosi, ja vanteita hankkiessasi ota selvää niiden soveltumisesta autoosi (reikien etäisyydet ja määrät, leveys, korkeus) sekä täyttävätkö ne lakien vaatimukset (saikos sitä olla +-1 tuuma kokoeroa?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä