maanantai 28. maaliskuuta 2011

Espanjan pelaajat paikalla - mutta pelataanko?

Liettua-Puola peli päättyi kotijoukkueen voittoon, mutta itse pelistä tuli myös suuri tappio. Puolalaishuligaanit heittelivät uudelle tartanille soihtuja polttaen sen pilalle, repivät penkkejä irti sekä tuhosivat oikeastaan kaiken, mihin koskivat. Ystävyysottelussa ei katsomon puolella kovin paljoa kaverihenkeä nähty.

Tämän vielä kestäisi. Mutta peli myös käytännössä tuhosi kentän. Eihän se missään hyvässä kunnossa ollut aiemminkaan, mutta nyt on maa aurattu ja kyntövakoja täynnä.

Espanjan maajoukkue saapui tänne eilen. Del Bosque oli kommentoinut kentän sisältävän kuvien perusteella enemmän hiekkaa, kuin ruohoa (mikä on kyllä totta), mutta heidän olevan valmiita pelaamaan, jos tähän lajiliitto luvan antaa.

Tänään tutkitaan kenttä. Katsotaan miten käy. Jos lupa saadaan, niin tiukka peli tulossa, voi olla jopa Liettualla saumoja kerätä pisteet - Espanja lienee käyttää uhrattavia pelaajiaan ja antaa heille mahdollisuuden näyttöihin hiekkalaatikkohöntsyissä.

Kyseessä on muuten Liettuan paras stadion. Vilnan "kansallisstadion" projekti kaatui - kukaan varmaan ei arvaa - lahjontaan ja petoksiin. Ja olihan se budjettikin varmaan huonosti mitoitettu. Nyt pelejä pelataan Kaunasissa, ja täällä kaupungin kaikki rahat ovat kiinni ensi syksyn koripallon EM-kisojen hallihankkeeessa. Ja valtiota ei kiinnosta "urheilupoliittisista syistä", kuten maajoukkueen valmentaja sanoi.

Huomenna peli, liput löytyy, mutta pelataanko - tiedetään toivottavasti jo tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä