tiistai 15. maaliskuuta 2011

Galleria 1: nähtävyyksiä Liettuasta

Liettuan suurin (tai toiseksi suurin) kivi. Legendan mukaan paholainen yritti heittää sitä kirkon päälle mutta kukon (tai koiran) säikäyttämänä tiputti sen päällensä. Kuulin tarinan vuonna 2007, joten tässä voi olla joitakin epätarkkuuksia. Sijaitsee Anykciain lähistöllä.

Miesten ranta. Valitettavasti se ei tarkoita ilmaista viinaa ja kauniita naisia (eikä edes koripalloa), vaan lihavia ukkoja aataminasussa. Tarjolla on myös naisten ranta, jossa alasti harvemmin on mitään näkemisen arvoista, tietenkin omista arvoista riippuen. Lisäksi myös sekanudistiranta, jonka dyynit ovat täynnä kuolaavia karpaaseja. Sijaitsee muutaman kilometrin Palangan laiturilta pohjoiseen.

Raudondvaris, muutama kymmen kilometriä Kaunasista länteen, pääsee myös bussilla kyläilemään. Tarjolla on lähinnä tämä palatsialue sekä vanha linnoituskumpu. Jos ajat eteenpäin, niin noin 10 kilometrin päässä on joen rannalla kylä sekä ihan mukava hiekkaranta. Jos siis joessa haluaa uida.

Ette ikinä arvaa mistä tämä on. Kyseessä on nimittäin Kaunasin kasvitieteellinen puutarha. Ei mikään keinotekoinen, vain ihan oikea mangrove alue. Kuvaajan selän takana on myös Kaunasin linnoitusten vanha keskusvarastolinnoitus. Tässä kasvitieteellisen puutarhan hoitamattomassa länsiosassa on muuten tarjolla myös aivan tajuton määrä hyttysiä, myös sellaisia erittäin ikäviä versioita. Niin, ja niitä suuria koteloita. Ne oli kivoja. (löytyvät tämän puiston luoteisosista). Tännekin pääsee bussilla. 10-20 minuuttia keskustasta.
Herra "en osaa pitää kameraani pystyssä" leikki aikoinaan Canonin IXY 2 Digitalilla. Hirveä Koreasta ostettu digikamera, jossa ison megapikselimäärän lisäksi ei ollut mitään mainitsemisen arvoista. Niinä vanhoina hyvinä aikoina tuli tämäkin kuva otettua: Kaunasin pursiseura. Täällä on ihan ok ravintolakin sekä hostelli.

En tiedä mistä tämä tarkalleen on. Ajoin viime kesänä Nemunasin etelärantaa kohti merta ja matkalla tuli tällainen kirkko vastaan. Kaikille Kaunasiin tuleville kuitenkin paras kirkkokohde on Kaunasin linnaa vastapäätä oleva vanha rähjäiseltä näyttävä kirkko. Aika inhorealistinen myös sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä