maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kalnapilis

Viime keväänä kirjoittelin oluesta, ja ajattelin jatkaa aiheesta tänään. Nyt esittelyyn päätyy Liettuan toiseksi kuuluisin panimo, Kalnapilis-Taurasin toinen osa. Nykyään Royal Unibrew'n omistama Panevezys'lainen panimo on melko uusi tulokas markkinoilla: oluttehdas perustettiin vasta vuonna 1902. Vilnan Tauras liitettiin Kalnapilisiin vuonna 2003, kaksi vuotta sen jälkeen kuin meillekin tuttu BBH myi Kalnapilisin jo aiemmin mainitulle Royal Unibrew'lle - taisi tulle kilpailuviranomaisilta sanomista, kun BBH toimii myös Svyturyksen takana.

Kalnapilis käyttää kovasti mainonnassaan saamiaan palkintoja - sekä koripalloa. Vuosina 2008-2009 Kalnapilis oli Zalgiriksen pääsponsori (vei paikan silloin Siauliain Gubernijalta) ja nykyään koko liigan pääsponsori: LKL Kalnapilis -nimellä kulkee Liettuan koripalloliiga näinä päivinä.

Sitten se tuotanto:
Halvin tuote on nimeltään Pilsner: prosenttien perusteella tätä voisi myydä vaikka Suomen Citymarketeissa, mutta eihän siinä makua ole paljoa mitään. Mieto perusolut.
Seuraavaa hintatasoa edustaa Original, joka on se perinteinen 5% olut. Kultamitalinkin jostakin kisoista tainnut saada. Kyllähän sitä varmaan juo, mutta yleensä samalla hinnalla saa myös parempia tuotteita.
Seuraava lager onkin sitten nimeltään Grand, firman kuuluisin tuote. Svyturyksen Ekstraan helposti verrattavissa hinnaltaan, mutta tyyliltään aivan erilainen: tiukempi humala, mutta miedompi mallas.
Seuraavaksi tarjolla on yhtiön tappotuote nimeltä 7.30. Nimi kertoo alkoholipitoisuudesta kaiken, kuten myös oluen mausta melko paljon: makeahko ja väkevä.
Tarjolla on myös litran pullossa myytävä "Export", joka on kuin väkevöitetty versio Grandista.

Panimon perusvalikoimaan ei kuulu yhtään tummaa olutta (vaikka erikoistuotteina viime vuonna olivatkin red ale, hunajaolut ja tumma lager), mutta erikoisuuksia on kaksi - tosin eivät ne niin erikoisia ole Baltiassa. Toinen on nimittäin jääolut ja toinen sitruunanmakuinen sokeroitu olutcoktail, joka kulkee nimellä "Easy". Molemmat hyvin mietoja.

Uusin tuote valikoimassa on Kalnapilis LKL, virallinen koripallo-olut. Uskoisin, että tuote on sama kuin Kalnapilis Original, mutta en ole koskaan tätä testannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä