perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kaunas - kevään suositukset

Hotellit

4 tähteä
Daniela
keskeinen sijainti, hyvä taso, edulliset viikonloppupaketit. 50 metriä Laisves Alejalta, alle kilometri Akropolis-ostoskeskukseen. Pienenä miinuksena viereinen rakennustyömaa (jossa tosin mitään ei ole vuoteen rakennettu) sekä melko vilkas tie hotellin edessä (tosin ei mikään päätie, kuten Park Innin alapuolella.

2 tähteä
Metropolis
Aivan kaupungin keskellä, silti sivukadulla. Huoneissa on ehkä toivomisen varaa, varustelu ei ole paras mahdollinen, mutta hinnat ovat hyviä. Samalla saat myös palan vanhojen hyvien aikojen romantiikkaa ja näet varmastikin Kaunasin vanhimman yhä toimivan hotellin. Aamupala on ihan ok. Laisves Aleja 50 metriä, Akropolis 1,5 km

Ravintolat:

edullinen
Berneliu Uzeiga
hyvää paikallisruokaa, menu englanniksi. Paikka on kuin tehty turisteille sisustuksen puolesta. Ravintolalla on 4 liikettä Kaunasissa, joista parhaat ovat vanhassa kaupungissa 50 m punaisen kirkon länsipäädystä pohjoiseen sekä keskustassa Park Inn -hotellilta n. 400 metriä edessä kulkevaa tietä itään.

edullinen
Pas Paolo
Italialaistyylinen pitseria, jossa tarjolla kaikkea muuta, paitsi italialaistyylistä pitsaa. Tule kokemaan minkälaisesta vääristymästä liettualaiset kärsivät! Olut alkaen 4 litaa tuoppi ja sijainti todellakin 30 metriä Laisves Alejan suihkulähteeltä jokea kohti (tien oikealla puolella - vasemmalla puolella myös italialaistyylinen pizzeria!). Paras esimerkki tarjonnasta on Calzone, joka on kuin iso voileipä.

Baarit:

vilkas:
B.O
hyvä baari, kova meteli ja paljon porukka? Kyseessä on B.O., eli Blue Orange. Vanhasta kaupungista löytyy, vaikka onkin hieman sivukadulla.Suuntaa ensin raatihuoneentorille ja sen kaakkoisnurkasta suuntaa itään. Pari korttelia, ja olet ovella. Vaikea erehtyä.

rauhallinen:
Keturi Metu Laikai
neljässä vuodenajassa ei ole koskaan kiirettä - ei kenelläkään. Viimeksi kun kävin, niin kortit eivät kelvanneet, joten varaa käteistä. Hinnat ok, ja paikalla ei yleensä paljoa porukkaa ole.

edullinen:
Maxima
Pussikaljassa ei ole tyyliä, mutta ainakin silloin hinta on kohdallaan. Paras suunnata pullon kanssa Nemunasin saarelle. Siellä ei poliisi tule ahdistelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä