maanantai 21. maaliskuuta 2011

Liettua Hintataso

Halusitte siis tietää Liettuan hinnoista? Sehän tässä blogissa tuntuu olevan kaikista kiinnostavin osuus. Tehdäänpä teille palvelus - kuvaan yhden päivän ja vielä teille kaikille tuttuina euroina.

Aamulla herään. Keitän kahvit Pauligin presidentistä. Puolen kilon paketti maksoi 5,5 euroa kaupassa, muttei se silti kallein ollut - aikalailla normaali hinta täällä. Tämän kanssa lasi tuoremehua - alk. 1 euro per purkki - ja muutama siivu leipää (paahtoleipä alk. 1,01 euroa per 500g).

Laitan jalkaani farkut - lähes kansallisasu missä tahansa maassa - tosin nämä ostin juuri: merkki Energie, hinta 101,16 euroa. Sukat maksoivat ainoastaan 2,02 euroa pari - ja ovat vielä liettualaiset. Päälle puen myös Montonilta ostamani kauluspaidan, hinta 28,70 euroa, mutta se olikin alennuksessa. Vyön hankin Sunset Suitsilta, se maksoi juurikin tuon saman 28,70 e. Kengät ostin alennuksesta: turkkilaisen firman italialaiskuuloinen merkki - 72,17 euroa. Päälle vielä Aprangalta ostamani Jack&Jonesin takki (ei se sovi tyyliin, mutta kun parempaakaan ei nyt ole): hintaa sillä oli 101,16 euroa. Näyttää, että korkeahiilihydraattinen dieetti on tehnyt tehtävänsä, kun nappi ei meinaa mennä kiinni.

Päätimme mennä töistä lounaalle. Ostan pari ceppeliinia ja juomaksi giraa lasin. Kun paikka on halpa, en maksa tästä kuin 3,16 euroa. Olut olisi ollut 1,45 e. Haen samalla töihin levyn Fazerin pähkinäsuklaata, ja tästä maksan 2,61 euroa. Samalla hinnalla olisi saanut lähes tuplasti enemmän paikallista merkkiä.

Päivän päätteeksi menen kauppaan. Ostan ruuaksi kananfileetä 6,37 euroa kilo, 350 gramman paketin ruisleipää hintaan 1,01 euroa, paistinpannun (vanhan pinnoite kun alkaa olla puhki) 23,19 euroa, 2 litraa kokista 1,30 euroa, 800 grammaa riisiä 1,16 euroa, paketin nakkeja 1,74 euroa, sekä purkin smetanaa 0,87 euroa.

Seuraavaksi haen pullon viiniä ja pari olutta erikoisliikkeestä. Viiniksi valikoituu edullisin lambrusco 2,03 euroa ja olueksi otan englantilaista stoutia hintaan 1,16 per pullo. Olisihan sitä tietenkin parempiakin ollut, mutta kun ostin juuri autooni kaskon (348 euroa), niin nyt ei ole varaa. Olisihan sitä kiva ostaa myös pesukone (261 euroa) sekä isompi tv (290 euroa), mutta pitäähän niitä unelmiakin olla.

Paikallisella palkkatasolla joutuu ajoittain tekemään valintoja, minimipalkkakin on nykyään vain noin 232 euroa kuussa. Valintojen merkitys korostuu varsinkin, kun lämmitykseen meni viime kuussa 232 euroa, vuokraan 102 euroa ja sähkö sekä vesi veivät vielä kolmisen kymppiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä