keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Liettuan uutiset ja tapahtumat

Taas aika katsella hieman mitä näiden seinien ulkopuolella on tapahtunut.

1) Eurobasketin lippujenmyynnissä ongelmia. Oliko yllätys? Luonnollisesti näiden ongelmien johdosta liput myös loppuivat kesken. Aluksi siis myyjän järjestelmä kaatui, mikä aiheutti jonoja erityisesti lippupisteille. Sitten, kun se oli taas kunnossa, niin jotenkin netti sai prioriteetin, ja liput menivät sitä kautta. Tarkoittaa siis sitä, että Liettuan joukkueen mahdollisiin peleihin ei enää ole tilaa ja että mustaan pörssiin päätyivät kaikki liput. Suomen otteluihin - jos Suomi täällä siis pelaa - lippuja on vielä tarjolla, paitsi, siihen peliin, jossa Suomi pelaisi Liettuaa vastaan (joka tuskin on finaali).

2) Suomen joditabletti hullutus on päässyt täälläkin uutisiin. On tullut palautetta. Hei, ihan oikeasti, ei se pilvi sinne laskeudu. Vähän liikaa tuota Venäjää tuossa välissä.

3) "Hillary Clinton: Yhdysvallat tukevat Liettuan energisen riippumattomuuden suunnitelmaa". Luin esitteen energisestä riippumattomuudesta. Siinä riippumatto palautetaan Venäjälle, ja energiansaanti turvataan Länsi-Euroopasta. Mutta lännestähän ei voi riippua? Liettuan strategiset (?) energisen riippumattomuuden väylät ovat kaasu Klaipedasta (mistähän se sinne tulee?), sähkö Viron kautta Suomesta, sähkö Ruotsista ja yhteys Puolaan. Tärkeää on myös kunnostaa tämän suuren kaasuntuottajamaan kaasuputkiverkosto, jotta jokainen kylä voisi saada kaasua. Kaasuhan tuotetaan piereskelemällä, joten se on täysin uusiutuva ja riippumatoton energianlähde. Myös Liettuan valtaisat uraanivarat otetaan hyötykäyttöön uudessa ydinvoimalassa.

4) Luvassa huomenna: joko lisää kuvia tai sitten pieni katsaus Liettuaan ulkoistamiskohteena. Nimittäin - täällä on sekä mahdollisuuksia, mutta myös niitä uhkia. Eli tehdään tästä pieni SWOT.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä