tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kolme uutista Liettuasta

1) vapaampaa liikkumista raja-alueen ihmisille
Valko-Venäjän raja-alueen asukkaat pääsevät kohta liikkumaan molemmin puolin helpommin rajan ylitse. Tämän ei talousministerin mukaan oleteta lisäävän salakuljetuksia. Kuitenkin, tälläkin hetkellä rajaseudulla kukoistaa laiton polttoainekauppa - polttoaine on paljon halvempaa rajan toisella puolen, ja isotankkisella autolla sitä voi ihan laillisesti tuoda rajan ylitse. Sitten lappopumpulla siirretään se tynnyriin ja ajetaan takaisin bensanhakuun. En ymmärrä, miten tämä voi olla kannattavaa, mutta tuhansia sillä kai tekee.

2) Dieselin hinta nousee?
Litan verran. Tämä on Liettuan kuuluisimman kauppatieteiden kandidaatin sekä EU:n talouskomissaarin ehdotus Liettualle. Kaikki verot ja hinnat ovat muutenkin kovasti nousseet lähiaikoina, mutta 5,5 litaa per litra diesel taitaisi olla jopa kalliimpaa kuin Suomessa! 1,6 euroa litra.

3) Piccante
Pizzeria Milano Kaunasin kävelykadun tuntumassa on lisännyt valikoimaansa melko tulisen uuden pizzan. Siinä on noin ensinäkemältä enemmän chilirouhetta kuin tomaattikastiketta. Kannattaa kokeilla, mutta älkää ottako viiniä sen kanssa. 100 ml ei ole aivan riittävä nesteannos tuon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä