keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen tuli, meni....

Kananmunia on jälleen värjätty sipulinkuorilla ja syöty majoneesin kanssa. Seuraavaksi varmasti jonotetaan kolesterolilääkitystä. Itse pääsiäinen oli melkoinen anti-tapahtuma tänä vuonna, mutta muutaman täsmävinkin voin antaa autoilijoille:

1) Klaipedan ja Vilnan välisen moottoritien silta on rempassa Kaunasin kohdalla. Aiheuttaa ongelmia, jos olet tulossa Kaunasiin autolla, muille ei niinkään.

2) Ilmastointilaitteiden täyttö Kaunasissa maksaa 70-100 litaa, sisältäen materiaalin, työn ja mahdolliset korjaukset. Lämpömittari näytti kolmea astetta, eli nyt jäähtyy!

3) Kakkostason auton pager-hälyytin asennettuna maksaa 750 litaa. Merkkinä Mongoose ja asennuspaikkana Joniskis maan pohjoisosissa. Työhön meni päivä, kaikki paperit tietenkin täytettynä ja virallisella asentajalla tehtynä. Siisti asennus: anturit, vastaanotin ja ledi ihan fiksun näkymättömät, ja sireenikään ei ole mikään lasten avaruusäänilaitos. Eli, jos Defaa ei Suomessa viitsi / ole varaa asentaa, niin -40 asteeseen pelaava mangusti on kanssa ihan pätevä peli.

4) Peräkärryllä 90 km/h. Suomesta on kiva tulla Liettuaan kärryn kanssa: 80-90-80-90. Joka toisessa maassa saa ajaa hieman nopeammin, mutta kyllähän tuossa rupeaa jossakin välissä pelottamaan. Viimeksi kun ajoin Riiassa padon ylitse, niin tietyö ja lumisade yhtä aikaa padon vallilla aiheutti hieman henkistä epätasapainoa.

5) Bensa on kallista: 4,7 litaa litra on nyt aika standardi. Uutuutena tarjolla on hyvinkin kummallisia ja edullisia etanolisekoituksia, kuten E98, jossa 15 prosenttia etanolia. Sen sijaan, että saastuttaisit ilmaa arabien öljyllä, voit hyvällä omallatunnolla polttaa ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä