tiistai 19. huhtikuuta 2011

Yliopistosarjan koripallofinaalit ja SELL Kaunasissa toukokuussa

Väitän, että Liettuassa on eräs maailman kovimmista yliopistokoripallosarjoista. Tästä saadaan hyvin usein todisteita universiadeissa, josta kotikyläni tiimi tavanmukaisesti tuo kullan kotiin. Ainoa kirkkaasti edellä oleva maa yliopistopomputtelussa on Yhdysvallat.

Kävin viikonloppuna katsomassa nämä finaalit. Kuvat seuraavat perästä. VDU (Vytauto Didziojo Universitetas) vei poikien (miesten?) kullan suhteellisen tiukan näköisen matsin jälkeen. Vastassa oli saman kylän pojat, eli KTU (Kauno Technologijos Universitetas). Naisissa finaali oli myös kotiseutuottelu, jossa LKKA (Lietuvos Kuno Kulturos Akademija) voitti lopun nousullansa VDU:in.

Paikalla oli myös KTU:in ja LKKA:n cheerleader ryhmät - ja halpaa olutta. 0,5 litraa kustansi ystävälliset 4 litaa, ja merkkinä oli vielä Kalnapilis Grand.

Kaikenkaikkiaan, mukavat finaalit - vielä kun lippu oli nolla euroa. Näitä kannattaa teidänkin ensi keväänä tarkkailla - ajankohta tulee olemaan aikalailla sama. Iitse sain tällä kertaa tiedon 24h ennen peliä, joten siitä ei oikein matkailuvinkiksi ollut.

Niin, ja tasonmittauksessa Tampereen tekninen yliopisto kävi kerran täällä.Hävisivät niukasti kaikki pelinsä, tuloksin 13:106, 29:67, 26:65 ja 40:56. He tosin antoivat hieman tasoitusta jetlagin sekä myrkytystä lähennelleen veren alkoholipitoisuuden muodossa. Taisi myös cheerleaderit olla jotain, mihin pojat omassa liigassaan eivät olleet tottuneet.

Nämä pelit tulevaat myös ensi kuussa. Baltian ja Suomen yliopistot kisaavat Itämeren itälaidan ei-Venäjä tai Puola -nimisten maiden mestaruudesta SELL 2011 tapahtumassa Kaunasissa. Kannattaa tulla katsomaan, sillä hintaa sisäänpääsylle ei perinteisesti ole ollut!
http://www.sell-studentgames.com/2011/index.php?lng=eng&categoryid=27

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä