maanantai 9. toukokuuta 2011

Kolme liettualaista: rikollisuus

1) Daktaras - perhe: Daktarasin mafiaperhe Henrikas, Enrikas ja co. ovat rikollisuuden kasvot Liettuassa. Kaikkea mahdollista autovarkauksista kiinteistövälitykseen organisoinut ryhmä on nyt "tauolla", kun sekä isä että poika ovat vankilassa. Poika pakoili pitkään Bulgariassa ja oli kertaalleen poliitikkonakin. Tästä aiheesta moni paikallinen voi kertoa enemmän, vaikka aihe on hieman arka: ei se mafia minnekään kadonnut, kuten seuraavat henkilöt osoittavat.

2) Drasius Kedys. Oman televisiosarjankin poikinut kulttimurhaaja Drasius Kedys oli todennäköisesti vain tajuttoman tyhmä pikkunilkki. Silti, hänen siskonsa kampanjoinnin vuoksi (hänhän varmasti yrittää nousta median avulla poliittiseksi toimijaksi) tästä tuomarinampujasta tuli pedofilian vastaisen kamppailun kasvot - vaikka lapsensa saikin alaikäiseltä äidiltä. Drasius katosi ampumisen jälkeen ja häntä etsittiin laajalti aina Lontoota myöten. Keväällä ruumis löydettiin ja ulkomaalaisen (sukulaisten vaatiman) kuolinsyytutkijan mukaan kaveri oli aivan tajuttomassa humalassa kaatunut ja telonut itsensä - tämä ei tietenkään perheelle kelvannut. Koko Kedys-juttua pyöritetään vielä osoitteessa http://www.kedys.lt/ . Tuomari joka tässä jutussa on lähes sivullinen (ei nostanut syytettä Kedysin lapsen oletetusta raiskauksesta hänen kotivideonsa pohjalta) oli muuten sama kaveri, joka aikoinaan oli osa maan mafiaoikeudenkäyntejä.

3) Andrius Usas. Usas ei koskaan tehnyt mitään ja onkin syyllinen, koska ei voinut syyttömyyttään tarpeeksi hyvin todistamaan. Lastenraiskurina tunnetuksi tullut poliitikko oli Kedysin lapsen äidin uusi miesystävä, joka valikoitujen lausuntojen mukaan oli myös koskenlaskija sekä lastenkoskija. Kuoli kaaduttuaan mönkijällä viime syksynä.

Bonus: kuka tahansa poliitikko: maassa, jossa lahjonta on osa tapakulttuuria ja kultaisen käytöksen käsikirjaa, ei poliitikot tai viranomaiset tee poikkeusta. Useasti he ovat joko humalassa riehuneet, ajaneet tai käyttäneet valtuuksiaan väärin - jotkut jopa olleet osana salakuljetusrinkiä. Muutama mätä omena tietenkin pilaa koko sadon, ja juoruohjelmat (joita täällä on aivan liikaa) ravistelevat lehdetkin omenapuusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä