torstai 5. toukokuuta 2011

Kolme liettualaista: urheilu

Uudessa maassa on aina hyvä tuntea edes muutama kuuluisa nimi, ja täten kirjoitan teille lyhyeksi jäävän sarjan eri alojen kuuluisista ihmisistä. Aloitamme urheilulla, se kun on helppo aihe jutella tuntemattomien kanssa.

1) Arvydas Sabonis. Liettuan koripallohistorian ehkä tunnetuin henkilö lähti tekemään uraa NBA liigaan vasta parhaat päivänsä nähtyään, mutta silti oli merkittävä tekijä lajinsa parissa. Hän on toiminut Zalgirisin omistaja, pyörittää ikkuna ja siivousbisnestä ja on ehkä Liettuan urheilun korkeimpia auktoriteetteja näinäkin päivinä. Muita kuuluisia koripalloilijoita ovat Jasikevicius (mestaruuskisojen vakiotähti ja avioliitoistaankin tunnettu), Macijauskas (tukka ja parta), Jasaitis (deittaili tissimallia julkisesti, vaikka oli naimisissa), Songaila, koko kansan inhokki Ilgauskas (kun ei koskaan tule mm tai em-kisoihin), puusilmä Javtokas (vapaaheittoprosentti varmaan 40) ja vanhemmista tähdistä voisi vielä mainita Strombergasin. Niin, näitä on siis paljon.

2) Virgilijus Alekna. Kiekonheittoa lähes dominoinut kaveri alkaa olemaan uransa ehtoopuolella, mutta kyllähän sitä kiveä viskottiinkin kymmenisen vuotta huipputasolla. Yleensä mediassa positiivisesti esillä (jollei sitten valita määrärahojen riittämättömyydestä), ja tunnettu perheenisä.

3) Marijus Stankevicius. Liettuan tämän hetken kuuluisin futari Valenciasta. Vaikka Hearts on tunnetuin liettualaisseura ja liettualaisia löytyy hyvin mm. Venäjän liigasta, niin Stankevicius on Länsi-Euroopan suurissa liigoissa ainoa merkittävä liettualaispelaaja.

bonus: Vladamir Romanov. Ukio Bankasin omistaja hallitsee myös pääosaa Heartsin, Zalgirisin, FBK Kaunasin ja valkovenäläisen GC MTK-RIPOn osakkeista. Hän on kuuluisa halustaan sotkea pakkaa, ja on aiheuttanut ongelmia niin Heartsissa kuin Zalgiriksessa. Romanov oli myös kiinnostunut Liettuan presidentin paikasta, mutta koska hän on syntynyt Venäjällä, tätä paikkaa hän ei päässyt tavoittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä