tiistai 17. toukokuuta 2011

MM-special: Kolme liettualaista - lätkä

Suomi siis sai eräästä marginaalilajista kultaa. Onnea! Onhan se kansainvälisesti suurempi saavutus, kuin esimerkiksi salibandyn mestaruus, jopa Liettuassa lauseella mainittiin urheilu-uutisissa (jonka jälkeen tuli 30 sek reportaasi Vancouver-San Jose -ottelusta). Mutta pelaavathan liettualaisetkin kiekkoa! Mutta ketkä ovat ne kuuluisat?

1) Darius Kasparaitis. Venäjän ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen ja Venäjää edustanut Darius on kuitenkin alkujaan liettualainen, ja tällä listalla samalla periaatteella, kuin Komarov virolaisten kiekkoilijoiden joukossa. Siirto toki oli luonteva, Neuvostoliitossa kun oltiin: ei Liettuassa silloinkaan paljoa kiekkoa pelattu, ja punakoneen kanssa pääsi hieman parempiin kisoihin. Islandersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1992 tunnettiin melko kovana kiekkoilijana, ja taklauksia tuli paljon. Albertvillen olympiavoittaja.

2) Dainius Zubrus. New Jersey Devilsia edustava Zubrus on ollut tällä kaudella otsikoissa palkkatasoon verrattaen heikkojen tehojen takia. Flyersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1996. Stanley Cupin rookie-kaudellaan voittanut Elektriniailainen oli tehokkaimmillaan muutama vuosi sitten Capitalsin riveissä, metsästäen lähes 60 pistettä kahtena kautena peräkkäin. Edustaa Liettuaa, koska koki tämän maan tarvitsevan häntä enemmän kuin Venäjän: voidaan toki ilkeästi sanoa, ettei hänellä olisi ollut tilaa Venäjän rosterissa.

3) Aleksei Nikiforov. Liettuassa syntynyt ja Riikan Dynamossa kiekkoillut kaveri, joka on mm. valmentanut kahta edellistä kaveria heidän nuoruudessaan. Opettaa nykyään Long Islandilla eurooppalaista kiekkotyyliä amerikkalaisille pelaajille. Se, että hänet on lisätty tälle listalle osoittanee kuinka kapea materiaali tässä maassa lopulta on. Mutta, vastavetona voidaan aina heittää kehiin Suomen maailmanluokan koripalloilijat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä