tiistai 24. toukokuuta 2011

Turku/ Euroopan kulttuuripääkaupunki goes HansaDays

Hansapäivät oli ja meni. Meininki hyvä, vaikka aivan täynnä porukkaa olivatkin kadut ja kujat. Hansaliiton kaupungit esittäytyivät, ja parhaat olivat tuoneet mukanaan myös olutta. Mukana oli myös Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku.

Turusta tänne oli lähetetty muutama paikallisen sirkuskoulun oppilas. Heille oli kulttuuripääkaupungin määrärahoista hankittu kaikkein etäisimmässä kulmassa sijainnut pikkukoppi kotikontunsa ja kulttuuripääkaupungin edustamiseen. Ja mikä määrä tarjontaa heillä olikaan! Turun luottokortinkokoinen kartta esittelemään kulttuurin merkkitapahtumia, Kaunasin Prisman esitteitä ja muutama masentuneen näköinen nuori.

Hyvä kuva tuli vanhasta opiskelukaupungista annettua. Nuoriso oli hankkinut toki pänikän viiniä, mutta ilmeistä päätellen lämmin ilma oli aiheuttanut joko nestehukan, tai sitten kapula oli jo viemässä otetta. Mutta turha siitä heitä syyttää: taasen kun kontrollia ei ollut (kuka nyt lähettää nuorisoryhmää kotikyläänsä edustamaan - missä oli Turun turistineuvonta?) ja heidän tarjontansa oli vähemmän kiinnostava kuin Kauniiden ja Rohkeiden 25. kausi (mukaan otettu varmaankin Wiklundin muovipussillinen esitteitä), niin ei siinä pakosta ole aivan voittajafiilikset pinnalla. Tai sitten se oli sitä suomalaista vaatimattomuutta.

Olis edes Aurajoen vettä tarjonneet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä