perjantai 20. toukokuuta 2011

Zalgiris Liettuan mestari

Ratkaiseva finaalivoitto Lietuvos Rytasista otettiin eilen ja autontorvet tööttäilivät pitkään iltaan. Sitten onneksi alkoi satamaan ja meno hieman rauhoittui. Tästä tuskin tulee kansanjuhlaa Kaunasiin, sillä koripallomestaruus on hieman arkipäiväisempää, kuin esimerkiksi Suomen jääkiekkokulta. Tai paremmin suhteutettuna: vaikka Kaunas ehkä Liettuan Tampere onkin, niin kyllä se Ilveksen pysti olisi suurempi uutinen.

Itselleni tämä jääkiekkokulta muuten aiheutti sellaisen kumman reaktion, että tuli katseltua Petri Nygardin musiikkivideoita Youtubesta. Aivan käsittämätöntä - siis tämä toiminta sekä itse videot, mutta pistetään mestaruuden piikkiin. Me ollaan mestareita kaikki, vaikken itse siihen toimintaan mitenkään osallistunut. Maajoukkueet voisi valita kanssa kansanäänestyksellä, niin se edustaisi tätä maata. Tosin sitten siellä olisi jarikurrit ja timosoinit kentällä, ja munamies kanssa.

Ulkomailla asumisessa on se ehdottoman hyvä puoli, että täällä voi olla täysin pihalla kaikista harjakaisista, munamiehistä, tukiaisista ja keskisenvesoista. Onhan niitä paikallisia julkkiksia, mutta kun niille voi nauraa tuntematta myötähäpeää - kun kerran ei joudu kansallisuutta heidän kanssaan jakamaan. Tosin onhan täälläkin Jarmo ja Ruslanas, jotka koittavat väkisinkin tuoda seksuaalisuuttaan esille lavalla, mutta hauskaa se vain on paikallisia hieman hämmästyneitä reaktioita katsella - suorassa lähetyksessä kun ei oikein voi sanoa, että tuollainen miestenvälinen rakkaus ei sovi lavashow'hun (koska sehän jos se sellaiseksi tulkittaisiin, k18-leima tulisi tähtiduettoihin).

Ja takaisin viihteeseen:

Samalla tässä kaupungissa on käynnissä Hansapäivät, ja paikalla Turusta teatteria sekä tulishow'ta. Molemmat esiintyvät tänään useamman kerran vanhassa kaupungissa ja huomenna pariin otteeseen. Hieman ikävää sinällään, ettei tuo tuli pakosta ole näyttävin elementti keskipäivän tienoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä