keskiviikko 10. elokuuta 2011

Pikainen uutispäivitys

Olen ollut aika kitsas kirjoittamaan uutisia teille tästä maasta. Nyt kuitenkin ajattelin näin vaihteen vuoksi kääntää teille muutamia mielenkiintoisimmista uutisista.

Liettua lisää Valko-Venäjän opposition rahoitusta. Näin sanoi parlamentin ulkoasiainvaliokunnan johtaja Emanuelis Zingeris. Tätä on paras myös tehdä, sillä jos Valko-Venäjästa tulisi osa Venäjää, Liettuan pitkään harjoittama ulkopolitiikka saattaisi osua omaan nilkkaan. Niille jotka asiasta eivät ole tietoisia, Liettua yrittää nähdä itsensä Venäjän kanssa tasaveroisena valtiona, ja Venäjän realpolitikia vastustetaan laajalti. Samaan aikaan Liettuan väitetään ilmoittaneen raskauttavia todisteita erästä Valko-Venäjän opposition johtajaa vastaan, joka johti luonnollisesti pidätykseen. On se niin monimutkaista, kuin toinen käsi ei tietäisi mitä toinen tekee.

Kedainiain putkaan salakuljetettiin viinaa - kondomeissa. Kondomit olivat piilotettuina vieraan tuomaan mehutölkkiin. Suljetussa tilassa varmaan etanolin arvo nousee lähes määrittelemättömäksi, kun sitä noin kannattaa rahdata.

272 uutta miljonääriä Liettuaan vuodessa. Vuotta aiemmin heitä tuli vain 4 lisää. Yhteensä miljonäärejä on Liettuassa 1265000 kappaletta. 254 valtionyhtiön johtajan perheiden koko omaisuus on n. 70 miljoonaa. Kiintoisia faktoja. Muistutetaan vielä kerran, että miljoonääriksi Liettuassa pääsee 290792 euron omaisuudella. Minulla menee tuohon rajaa pääsemiseksi palkkatuloillani 35 vuotta, jos lopetan kuluttamisen - tämän pitäisi auttaa suhteuttamaan tuo summa normaaliin tulotasoon.

Kaunasissa pidätettiin huumeliigan jäseniä. Nyt tämä miljonääriksi pääseminen alkoi hieman hahmottumaan, kun 600-sarjan Bemaria ajavalla kaverilla oli 60000 ltl käteistä. Tämä kaveri olisi voinut kopioida Balotellia, jos/kun poliisi kysyi, miksi hänellä on niin paljon rahaa mukana: "Koska minä olen rikas".

Kaunasin kaupungintalolla oli tänään pommihälytys: räjähdys piti tapahtua klo 12, mutta ainakaan vielä (12:10) mitään ei ollut tapahtunut. Tosin, eivät ne viranomaisetkaan kiirehtineet, sillä pommiryhmää ei ole näkynyt. Olisikohan niillä hyvä vakuutus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä