maanantai 20. helmikuuta 2012

Lentomatkailijan linkkivinkit

1) hotellia vaille?
Useimmiten saat hotellin halvimmalla muualta, kuin itse hotellista. Hotels.com, hostelworld.com tai joku muu vastaava sivusto antaa sinulle melko todennäköisesti paremman hinnan: itse säästin parhaimmillaan 30 euroa yöltä Koreassa. Lisäksi eri sivuilla voit kerätä bonuksia seuraavaa yöpymistä varten.

2) mitä mukaan?
Ryanarin innoittama matkalaukuton matkailu vaatii veronsa - mitä ihmeellisimmät esineet voivat olla nesteitä tai kiellettyjä turvallisuussyistä. Parasta tarkistaa! Mitamukaanlennolle.fi antaa sinulle mahdollisuuden hakea eri tuotteita. Eli puolukkahillo, perunalaatikko ja pakasteperunat ovat nesteitä, mutta kynttilät tai marmeladimakeiset eivät ole. Hunaja taasen on ja suksivoiteissa asia riippuu ja roikkuu.

3) vinkkiä matkalle!
Joskus kannattaa ottaa hieman selvää kohteestaan, ettei käy kuten itselleni Saksanmaalla, jossa kaupat "eivät tietenkään" ole sunnuntaisin auki - ainakaan ei matkakohteessani olleet. Vältä kuitenkin MTV3-tyylisiä maksettuja matkailuartikkeleja (maksajana usein muuten juuri tuo hotels.com) ja etsi matkailijoiden omia vinkkejä. Wikitravelia voisi hehkuttaa, jos siellä olisi hieman enemmän sisältöä.

4) matkavakuutus?
Eikös se tule luottokortin mukana? Moni matkavakuutus vaatii matkan maksamisen luottokortilla - osa myös kulujen kattamisen. Lyhyen aikavälin vakuutuksen saat lähes mistä tahansa, mutta tosi travelleri tarvitsee hieman parempaa. Itse olen käyttänyt seuraavaa: Gouda vakuutus Kilroy Travelsilta. 3 kk benjihypyn kattavaa vakuutusta Torniosta Tokioon 156 euroa. Vähemmän aktiivinen pääsee tietenkin vähemmällä.

5) suunnittele:
joillakin lentokentillä voi helposti viettää vaikka koko vuorokauden, toisilla ei haluaisi olla edes tuntia. Suosittelen lentokenttien hakua netistä: voit varautua reissuun paremmin ja tiedät kannattaako mukaan ottaa painavampaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä