torstai 8. maaliskuuta 2012

Liettualaisia Lapissa

Huonosti on tainnut maan suurlähetystö tehdä PR-työnsä, kun ainoa asiayhteys missä Liettua tulee Suomen mediassa esiin on rikollisuus. Hankkisi nyt edes Tuurin liekkipaita itsellensä tyttöystävän maasta, niin saisi edes hömppäuutisia. Mutta tää on nyt taas niin tätä:

Pohjois-Suomeen pelätään liettualaisten tekemää murtosarjaa. Oulun ja Kajaanin seuduilla on Kalevan/MTV3:n tietojen mukaan ollut ryhmiä, jotka ovat todennäköisesti etsineet murtokohteita. En kyllä ymmärrä miten heidän on voitu tunnistaa, mutta varmaankin rekisterinumeron perusteella.

Kyseessä pitäisi olla Hit&Run -tyyppinen rikollisuus, eli yksittäisiä kohteita suurilla etäisyyksillä. Stereotyyppisesti kannattaa katsella miespuolisia alle 40-vuotiaita, joilla on huono kielitaito sekä urheilullinen vaatetus. Jotenkin aina näissä kuvissa liettualaisista rikollisista näkyy sellaisia "Mustamäki"-vaatteita. Kasvonpiirteet ovat harvoin kovin lempeitä ja ilmeet ovat tuimia. Jos näette, niin kannattaa saada kohde tietoiseksi huomatuksi tulemisesta.

Viimekerran keikkabussi saatiin Helsingin satamassa kiinni, kun 3/4 porukasta osoitti älynlahjojaan tekemällä comebackin samalla autolla. Eli jos tästä jotakin voi olettaa, porukan aivot ovat jossakin muualla, kuin mukana.

Lainattu juttu: MTV3

MTV3:n kommenttipalstalla irvaillaan tietenkin poliisin budjettileikkauksille ja Schengenille. Kukkahattutätien kulttuuri rikastuu. Ehdotettiin myös kaikkien itäeurooppalaisten autojen ilmoittamista poliisille: Montakohan kertaa minut on ilmoitettu poliisille Suomessa, autossa kun oli koko kesän Liettuan rekkarit?


Elintasoerosta tässä on lopulta kyse. Jos 15% työttömyys ja alle 300 euron minimipalkka ovat realiteetit, niin yhden päivän reissu Suomeen voi tuoda monen kuukauden ansiot. Tosin, kohta Liettuan konfiskointiporukalle alkaa varmasti riittämään Viro, sielläkin kun palkat ovat melkein kolminkertaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä