keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Skandaalinkäryisiä uutisia Liettuasta

Munat loppu!

Tiesitkö, että Suomessa ei ole kananmunia kaupoissa? Nyt tiedät. Tämä oli itsellenikin järkytys, enkä ollut millään uskoa sitä todeksi. Kävin kaupassa ja siellä oli kuin olikin munia - ja vielä jokaista laatua. Mutta kun Liettuan ja oikeastaan koko Baltian virallinen uutissivusto Delfi näin kirjoittaa, ei voi olla uskomatta.

Munien loppuminen on ollut katastrofi jo jonkun viikon Liettuassa (syynä taisi olla, että Latviassa ja Puolassa oli hieman heikompi tila tuotannon suhteen), sillä Liettuassa pääsiäisenä pistetään munaa poskeen. Ja oikein kunnolla! 12 munaa per henkilö per pääsiäinen on varmasti vielä hieman alakanttiin kysynnän suhteen. Ja sitten niitä värjätään sipulinkuorten, sipulipussien ja variksenmarjavarpujen kanssa. Tämä on se helpompi tapa - ammattilainen kaivertaa kuviot kylkeen.

Nyt me kohtaamme tämän saman katastrofin eikä pääsiäisen aamiainen koostu kymmenistä munista majoneesin kera. Se on taas sitä iänikuista kinderiä.

Tuomarintappajapuolue

Pari vuotta sitten kaveri nimeltä Drasius Kedys oli kovaa valuuttaa. Hän nimittäin tappoi tuomarin ja jonkun muun henkilön, joka oli tavalla tai toisella yhteydessä samaan asiaan. Ongelma oli, että Drasius oli hyvin vakuuttunut, että joku käytti hänen tytärtään hyväksi. Tämän hän todisti kotivideollaan, jossa tytär kertoi mihin häntä oli äidin uusi poikaystävä kosketellut. Ja sitten pedofilia oli kova juttu Liettuassa. Drasius tietenkin katosi ja todennäköisesti kuoli hortoillessaan humalassa sukulaisen takapihalla.

Nyt tämän jalon miehen asiaa ajamaan on tehty puolue, "Drąsos kelias". Heidän mukaansa Liettua on jo kaksikymmentä vuotta ollut oligarkkinen järjestelmä joka ajaa ainoastaan oligarkkien, pankkiirien, pedofiilien ja korruptoituneiden viranomaisten etua.

Itse puolue tulee ajamaan kritillisiä arvoja, aikoo laittaa valtion kuriin, haluaa luoda kansalaisyhteiskunnan (tämä oli kova trendi pari vuotta sitten: yliopistolla ei muusta puhuttukaan) ja turvata etnisen kulttuurin. PerusLiettualaiset?

Sandels pint alle eurolla!

Kyllä, Maximassa. Tarkalleen 0,84 euroa pintin Sandels, eikä mitään pantteja päälle. Samalla matkalla saa vaimolle kaikki kukkasipulit (1-3 e per pussi, pääosin eurolla) ja siemenet (n. 0,37 senttiä pussi). Jos tuntuu siltä, että parisuhteenne kauniimpi osapuoli meinaa "taas" pistää satasia sipuleihin ja siemeniin, niin lähtekää matkalle: samat siemenet saat yht'äkkiä kolmella kympillä ja erotuksella saa vielä ostettua ateriat sekä matkat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä