tiistai 14. elokuuta 2012

Kirjeenvaihtaja takaisin Liettuassa

Ja juttua luvassa vaikka kuinka!

Tällä kertaa Kaunasin sijaan kohteena Liettuan pohjoisrajan tuntumassa sijaitseva Joniskis. Kirjoitin tästä kauppalasta kertaalleen jo jutun, mutta ehkä paneudutaan pienkaupungin haasteisiin ja mahdollisuuksiin hieman myöhemmin uudelleen. Juttunihan päätyi viime keväänä paikallisen lehden sivuille ihan oikean nimeni kera - ja tästä en ole vielä saanut muuta kuin sähköpostitse toimitetun olankohautuksen. Taidan mennä vetämään toimitukseen monologin aiheena Tekijänoikeusrikokset - huonoa liiketoiminnalle.

Kaunasin kautta tännekin lensin, mutta en enää kohta. Kuten varmasti moni lukija jo tietääkin, Ryanair lopettaa Tampere-Kaunas -reitin. Tämä tekee Kaunasista kohtapuoleen automatkailijan pysähdyspaikan, jossa voi joko pysähtyä karavaanarimatkalla keski-Eurooppaan  - tai sitten ajaa vain ohitse.

Kaunasin uusi terminaali rakennettiin lähes yksinomaan Ryanairin lentoja varten ja nyt kun niistäkin suurin osa siirretään Vilnaan (pl. Tampereen reitti ja muutama muu), niin ongelmia on luvassa kaupungille. Viimeisen viiden vuoden aikanahan tuohon kaupunkiin oli avattu ainakin neljä suurempaa hotellia budjettiluokkaan, elikä aika lailla Ryanairilla matkaajia varten. Pääseehän Kaunasiin toki vieläkin lentäen, silloin edessä on ainoastaan välilasku Riiassa ja yli kymmenen tunnin odottelu. Tulee halvemmaksi (ja nopeammaksi) lomailla Saksanmaalla. Siellähän on myös näitä hansakaupunkeja ja oluttakin olen kuullut sakemannien panevan ihan tosissaan

Seuraavalla kerralla käsittelemme aihetta "EU ja EEA kaupungin yleisilmeen kohottajana" eli katsastamme hieman Joniskisin nykyiseen ulkonäköön. Ei paskempi, jotten sanoisi.

2 kommenttia:

  1. Onko tuosta että tuo Tre-kaunas loppuu RyanAirilta tullu jostain oikein infoakin? Harmin paikka :(

    VastaaPoista
  2. Tuo on aivan julkista tietoa, saa mm. Kaunasin lentokentän sivuilta. Itse tiedote löytyy liettuaksi osoitteesta: http://www.ryanair.com/lt/news/sia-ziema-ryanair-perkelia-5-mar

    VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä