torstai 23. elokuuta 2012

Päiväretki Latvian ja Liettuan välimaastossa: Rundalen palatsi sekä Tervete

Kerrankin eletään blogin nimen mukaisesti ja vedetään pää pois tästä omasta kolosta. Katsotaan siis hieman rajojen ulkopuolelle ja suositellaan ihan "ulkomaita". Tai ei oikeastaan mitään ulkomaita, tämä on sitä samaa Ziemgalan aluetta, johon Joniskiskin Liettuan puolella kuuluu.

Rundalen palatsi, joka on lähellä Bauskaa (josta myös löytyy rauniot - Latviassa näitä kivilinnoja oli aika paljon) , on kyllä aivan näkemisen arvoinen paikka. Linna itsessään on mitä parahin paikka häiden viettoon (tullut kokeiltua), mutta jos mukaan satut nappaamaan oppaan, voit kuulla myös paikan historiasta. Pienemmän kaavan Versailles, jolla on ihan hieno puutarha vielä kaiken lisäksi.

Palatsikierroksen jälkeen matkaa voi jatkaa Bauskasta länteen johtavaa tietä eteenpäin - lopulta päädyt Terveteen, joka on kuuluisa muistaakseni noidistaan. Hyvä paikka piknikille ja onhan täällä tarjolla myös muita virkistäytymismahdollisuuksia. Lähistöllä pannaan muuten myös olutta (samaa tietä eteenpäin Terveten ja seuraavan metsän lävitse).

Täältä matka jatkuu luontevasti Liettuan puolelle Zagareen, joka on kuuluisa hevosistaan sekä kirsikoistaan. Ja jotta retki päättyy onnellisesti, se kannattaa lopettaa Joniskisin keskustassa sijaitsevaan Siaures Vartai -hotelliin ja viereiseen Fortuna ravintolaan. Koko päivän aktiiviretki autoilijalle - paljon nähtävää ja alhaiset kustannukset. Kaiken lisäksi näissä mainituissa paikoissa voi maksaa myös kortilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä