tiistai 14. elokuuta 2012

Syödä halvalla

Koska ihan vielä en ole saanut kuvia ladattua, mutta sanaisen veneeni pohjasta on tulppa auki (mutta eikös sen pitäisi silloin upota?), niin pureududaan nyt hieman ravintolakulttuuriin.

Kuten moni Liettuassa käynyt on huomannut, paikalliset annokset ovat yleensä kooltaan sellaisia, että niiden kanssa voi hyvin syödä sekä alku- että jälkiruuan. Ei pakosta mitenkään huono tapa lähestyä aihetta - Suomessa syödessä usein tuntuu siltä, että ravintola ei pääruuan lisäksi muuta edes halua tarjota.

Pieni annoskoko myös laskee hintaa. Kävin nimittäin tuossa äsken vaimon kanssa syömässä ja maksoimme noin kahdeksan euroa kevyestä lounaasta, johon sisältyi pääruoka, juoma sekä jälkiruoka. Hinta todellakin on kahdelle ja eittämättä suomalaiselle hyvin edullinen.Paikan nimi oli Fortuna, ja sijainnin löydätte tämän tekstin sijaintitiedoista. Kannattaa kokeilla. Sama paikka muuten hoitaa myös viereisen Siaures Vartai -hotellin aamupalatarjoilun.

Itseäni ihmetyttää kuitenkin eniten kahvikupin hinta. 2 litiä n. desilitrasta italialaistyyppistä kahvia. Espressopavut maksoivat kaupassa halvimmillaan  50 litiä per kilo ja ravintoloissa käytettäviä automaatteja voi löytää nettikaupoista alle 1500 ltl:n hintaan. Täten laitteen takaisinmaksuun tarvitaan jo 1000 myytyä kuppia, jos muita kuluja ei olisi. Ei kuulosta oikein kannattavalta touhulta. Mutta ei kai ne sitä tappiolla myisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä