sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kaunas - vielä on aikaa matkailla!

Ryanair lopettaa kohta lennot, mutta vielä on aikaa varata edullinen matka Kaunasiin. Kaupunki on todellakin hieman harmaa näin syksyisin ja kastanjoiden lehdet tekevät jalkakäytävistä liukkaat. Sitten siellä sataa ja on niin hirvittävän kurjaa muutenkin, että mitä sitä nyt turhaan mennä? Seuraavassa viisi hyvää tekosyytä matkalle!


1) Tarvitset eksoottisia akvaariokaloja!

Kaunasin eläintarha pyörittää myös osto ja myynti-toimistoa. Heiltä saa edullisesti kaikkea gnusta Malawijärven kaloihin. Kun eläintarha on vielä auki syksyt ja talvet, niin sitähän voisi käydä katselemassa jäätyvää jääkarhua ja ostaa pari kalaa. Alle euron kappale, eli niillä voi tehdä kunnon potin pelkästään tuomalla Suomeen! Tarjolla myös käärmeitä, papukaijoja ja pukkeja. Mutta jotenkin 500 euron gnu vie eksotiikkapalkinnon.linkki; myytävät eläimet

hinta: 12 ltl aikuiset, 10 ltl lapset

2) Tänä jouluna lahjat ovat eksoottisia

Seppälän lahjakortti, suklaalevy ja sukat. Joulu voi olla masentavaa aikaa. Mutta mitäs jos täksi jouluksi hankkisit perheelle, sukulaisille ja ystäville jotakin muuta? Adidaksen sijaan Audimasin teknisiä asusteita, Pandan tilalle konvehdit Karunalta ja viinejä, joita monopoli ei tarjoa? Tai sitten rikot kaavat, ja menet käsitöillä - pellavavaatteita, kansanasusteita ja puuleluja! Ja uusimman Lenin museon näyttelyä hieman mukaillen kestävän neuvostomaisia elintarvikkeita ympäri entistä liittoa. Tarchunista kaviaariin!

linkki:  nunnien tekemiä käsitöitä. Heidän luostarinsa on vanhan kaupungin kupeessa.

3) Aikaiset pikkujoulut

Aatto juhlista jaloin, joten miksei niitä voisi pitää useamman? Pikkujoulun odotusajan aattojuhla on mitä parahin pitää Kaunasin yöelämässä, aloittaen joko hieman rauhallisemmalla sisäänajolla vuoden itsensä nolausjuhlaan syöden ja juoden hyvin tai sitten vetämällä sata lasissa yökerhoissa ja kasinoilla! Itse viettäisin hyvän illan maukkaan ruuan ja mukiin menevän juoman kera. Mutta ihmeellisiä minulle ovat ihmiset - kyselevät vinkkejä yökerhoista. Täten annetaan parin tunnetumman paikan linkit:

Nautiluksessa on ainakin Jazzun keikkoja. Kannattaa katsastaa Youtubesta, jos tämä paikallisen konemusiikkitaivaan tähti ei ole tuttu.

PopStarBar on itselleni tuiki tuntematon, mutta Facebook-sivun perusteella heillä on yli tuhat kertaa enemmän faneja, kuin tällä blogilla. Ja kun tämä blogi on niin pirun hyvä, niin kyllähän tuon baarin on oltava jotakin jumalaista.

4) Käykää katsastamassa yliopiston uusi kahvila

VDU, Kaunasin toiseksi suurin yliopisto, jonka laitokset ovat ympäri keskustaa, sulki opiskelijaruokalansa avatakseen tilalle supertrendikkään seksivau-kahvilan. Sieltä saa nyt seisemän litan lattea ja muita latteuksia. (stipendi opiskelijoille (ja tämän saa vain osa) on muutama satanen. Tiedossa on kyllä kenen idea tämä oli ("ettei aulassa haisisi kaalikeitolle"), eivät varmaankaan saaneet avata tätä kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen rehtorin kansliarakennukseen. Tehkääpä minulle pieni palvelus, ja käykää katsomassa onko siellä kahvilassa oikeasti opiskelijoita. Viimeksi kun tarkastin, niin kumpikin sisällä ollut henkilö oli työntekijä.

Tästä löydätte kartan perille : Google Maps

Hinta: ei opiskelijabudjetille, kauppakorkeassakin sai aikanaan halvempaa kahvia.

5) Fluxus

Todellinen Kiasmankävijä voi välttää Guggenheimkiihotuksen ainakin hetkeksi käymällä tutustumassa Fluxusin perustajajäsenen pyhäkköön Kaunasissa, Jurgis Mačiūnasin syntymäkaupungissa. Kirjakaupasta löytyy aina alennuskorista kirjaa itse kaverista.

Paikkana on Kauno paveikslu galerija, eli Kaunasin kuvagalleria. Lisätietoja täältä  Hinta sisään 4 ltl aikuiselta. Samalta sivulta löytyy tietoa myös muista Kaunasin museoista, joita näin syksyllä on mukava käydä kiertämässä. Varsinkin Ciurlonisin ja Zilinskasin museot ovat taiteesta kiinnostuneelle mielenkiintoisia, vaikkei mitää Kiasmakamaa olekaan. Enemmän kansallismuseotyylisiä.

Jos haluat tietää lisää fluxus-taiteesta, katso täältäJa jos tämä ei riitä, niin yleensä suomalaisen saa liikkeelle kertomalla pullon viinaa maksavan neljä euroa. Hymiö.

Hotellisuositus kesäksi on ollut Metropolis, mutta näin syksyllä kannattaa jättää retroilu ja vanhojen hyvien aikojen muistelu muille ja valita paikka, jossa jatkuva ja täysautomaattinen ilmastointi ei pelaa ikkunanraosta.  Hyviä vaihtoehtoja ovat Kaunas Hotel (keskihintainen) tai Kaunas City Hotel (budjetti, mutta aamiaisen joutuu ostamaan erikseen - tai käymään tien toisella puolella aamukahvilla ja kroissantilla. Daniela on kanssa melkoisen hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä