sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Olutjournalismia vol 2

Palaamme tuopin ääreen ja jatkamme maistelusarjaa. Tällä kertaa luvassa hieman toisenlainen kollektiivi. Melko mausteinen, etten sanoisi.

Utenos Radler (Utenos Alus, 2% 0,5l)
Utenos Radler on sitruunalimonadin ja oluen sekoitus. Kuulostaako Lidlin Shandyltä? No, tähän ne yhtenäisyydet jäivätkin. Saman panimon D-light sarja on enemmän Lidl-tyylistä sprite+ykkösolut -sekoitusta, kun taasen Radler on (esikuviensa mukaisesti) tehdy hieman sitruunaisemmasta limonadista. Vastaavaan tulokseen pääsisi varmasti sekoittamalla Lidlin sameaa sitruunalimonadia ja perusolutta - eli harmaasävyistä sameahkoa limuolutta, mutta tällä kertaa hieman aikuisempaan makuun. Sopii kevyen puutarhatyön kyytipojaksi, jos kaapista ei löydy Lambruscoa.
Kannattaa maistella verraten toiseen sitruunasoodakeppanaan

Gyvas su imbrieru (Kauno Alus 0,5l)
Omat kokemukseni maustetuista oluista Liettuassa rajoittuvat Vilnaus Alusin tummaan yrttiolueen (Su zolelemis) - ja tästä pidin. Ei tietenkänn ihan joka makuun sopiva olut, mutta herra kun ei pidä vetisistä sokerilaagereista a'la Euroshopper, niin tällaiset hieman tuhdimmat tavarat uppoavat. Siten tämä toinen, inkiväärillä maustettu olut oli kiinnostava löytö kaupan hyllyllä.
Samalta panimolta myös seuraavat samantapaiset tuotteet: Gyvas, Zaliakalnio Gyvas - näissä tosin ei mausteita.

Tamsusis Elis (Gubernija 5,9% 0,5l)
Asuin aikanaan Ellis-nimisen kämppiksen kanssa Hankang-joen varrella Koreassa ja kun näin kaupassa hänen tribuuttijuomansa, olihan se pakko napata mukaan. Tumma Ale on oikeastaan melkoisen miellyttävä juotava. Vaikka vahvuutta on melkoisesti, ei maku kuitenkaan ole pistävä, kuten monissa vahvoissa tummissa oluissa. Ehkä jopa hieman karamellimainen ja hyvin hennon savuinen. Ihan hyvä olut, tosin ei mitenkään mieleenpainuva.
Hyvä vertailukohta Gubernijan Kuningaiksciu Alus, joka on 1,1% vahvempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä