torstai 4. lokakuuta 2012

Kaunas City Hotel **

Kaunas City Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla, aivan kaupungintalon kupeessa. Tämän lisäksi se on ehkä kaupungin uusin hotelli ja myös erittäin edullinen. Jostakin syystä se on silti saanut vain kahden tähden luokituksen. Tätä mysteeriä piti lähteä selvittämään.

Sisäänkäynti on hieman huomaamaton

Koska Ryanair (vielä) laskeutuu Kaunasiin hyvin myöhään, paras tapa päästä hotellille on Taksilla. Tämä noin 50-60 litaa maksava matka päättyy kaupungintalon roskalaatikoiden viereen: hotellin takasisäänkäynti todellakin on kaupungintalon jätelaatikoiden vieressä! Sisällä meidät toivotti tervetulleeksi varmaan hieman väsynyt poika - pistetään se nyt kielimuurin piikkiin, mutta yleensä hotellissa kukaan ei ole aloittanut keskustelua puolihuutaen "Name?!". Varausnumeroilla ei muuten ole mitään merkitystä.

Ihan hyvä ja perussiisti huone

Huone oli siisti, kuten itse hotelli kokonaisuudessaan. Sänky oli riittävän mukava, huoneessa oli televisio ja valtavan avara suihkuhuone. Suihkukoppi tosin oli tarkoitettu vain alle 60-kiloisille - Kun Herrn Kirjeenvaihtaja astui sen päälle koko elopainollaan, vikisi se viimeisillä voimillaan parit hoosiannat.

Melko askeettinen - mutta siten myös avara

Aamiainen ei sisältynyt hintaan, eikä siitä kannata mitään kyllä maksaa - toisella puolen tietä on leipomo, alakerrassa kauppa ja jonkun matkaa itään Laisves Alejaa löytyy kaupungin paras munkkikeidas, Spurgine. Hotellin alakerran Prestoa ei voi suositella, vaikkei se kovin huono olekaan - hinnat vain ovat liettualaisittain kovin korkeita.

Toisella puolen tietä oleva leipomokahvila


Hotelli on ulkopäin melkosen ruma, eikä kovin moni paikallisista pidä arvotalon yläkertaan EU-rahoilla liitetystä lasisesta sardiinipurkista. Ruma oli myös näkymä huoneestamme: rikkinäinen ikkuna, 3 metrin päässä oleva seinä ja alapuolella kaupungintalon tupakkapaikka.


Nättiä, niin nättiä

Jos tähän vielä jonkinasteisen suosituksen lisäisi, niin suosikaa lämpiminä vuodenaikoina Metropolista: siellä aamiainen kuuluu hintaan ja on melkoisen hyvä. Lisäksi hotellin vanhan ajan tunnelma on aivan omiaan. Kylminä vuodenaikoina Kaunas City Hotel on ehkä paras vastike Metropolikselle, tietyin varauksin. Jos sinulla on ekstra kymppi investoida lomabudjettiin, niin ehkä Hotel Kaunas olisi parempi vaihtoehto?


Kuitenkin, Spurgine on loistava: tämä kahden hengen satsi maksoi alle 10 litiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä