perjantai 26. lokakuuta 2012

Liettuan lyhyt uutiskatsaus

Ensilumi tuli myös Liettuaan, mikä tietenkin aiheutti kolareita, mutta onko Liettuassa tapahtunut mitään muuta? No on totta kai!

Parlamenttivaalien ensimmäinen kierros on ohi, ja toinen tulossa aivan kohta: Enemmän uskonlahkoa kuin poliittista puoluetta fanaattisuudessaan muistuttava Drasius Kedysin muistopuolue (Drasos Kelias) sai noin 10% äänistä ensimmäisellä kierroksella. Liettuan parlamenttivaalit ovat hieman erilaiset kuin Suomessa: aluksi valitaan "monen mandaatin" väki, ja toisella kierroksella valitaan "yhden mandaatin" loput edustajat. Lisäksi äänet annetaan käytännössä listoille, ei henkilöille (vaikka listoilta voi henkilöitä valitakin). En ymmärrä systeemiä, mutta ehkä minun ei tuossa maassa äänioikeudettomana tarvitsekaan. Drasos Keliasista tulee erillinen kolumni myöhemmin. Ääniä muuten sai 30 litillä: delfi.lt.

Jorma Pohtola Aalto Yliopistosta kävi luennoimassa START-tilaisuudessa ja piti yrittäjyyteen kannustamista hyvänä keinona maastamuuttoa vastaan taistellessa. Hän näkee maan suurimpana ongelmana nuorten maastamuuton. Koko haastattelu liettuaksi löytyy täältä

Menestystä Euroliigassa: eilen Zalgiris voitti Euroliigan kestomenestyjän Olympiakos Pireauksen Kreikasta (79-61) ja Lietuvos Rytas vei Partizan Belgradista niukan kotivoiton (69-61). Zalgiris johtaa lohkoaan voittamattomana, mutta Vilnan pojille voitto oli ensimmäinen - tosin aiemmat tappiot tulivat CSKA:lle ja Barcelonalle, eli suuria yllätyksiä eivät olleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä