perjantai 23. marraskuuta 2012

Tiltas

Ja näinä aikoina Suomeen syntyi uusi ompeluseura, joka oli paikkansa yhteiskunnassa ottava. Suomeen todellakin perustettiin juuri uusi yhdistys liettualaisille nuorille. Vaikka tästä saattaa tulla jonkunasteisia pioneeri-mielikuvia, niin kyseessä on kyllä aivan perinteinen helsinkiläistätien maailmanparannusseura - sillä erolla, että tällä kertaa nämä tädit ovat Liettuasta.

Niinpä niin... toisaalta, onhan se ihan hienoa, ettei Donelaitis ole maan ainoa Liettuasta kiinnostunut yhteisö. Toisaalta, Sillan missiot ja visiot luettuani jäi pahasti sellainen maku suuhun, että tässä ollaan nyt luomassa perustajille harrastusta sekä tapaa kerätä avustuksia, jottei chiantin virtaus loppuisi. Tavoitteena taitaapi olla tulla alansa johtavaksi järjestöksi, eli Facebookin Mamytes Suomijoje -ryhmä taitaa olla pahin vastustaja.

Lisää tietoa tästä porukasta on saatavilla Liettuan uutisportaaleista. Delfi ja 15min. Jos olet liettualainen ja tarvitset siltaa suomalaiseen yhteiskuntaan - ja satut asumaan pk-seudulla - tässä sinulle vertaistukiryhmä, jonka kanssa voit pohtia liettualaisen liiketoiminnan edistämistä tai surkutella kaiken maailman vorojen pilaamaa mielikuvaa maasta. Tosin, ethän sinä silloin tätä lukisi.

Tästä tulee mieleen Liettuan ajoilta eräs suomalainen kerho Vilnasta. He tosin eivät tainneet paljoa olla kiinnostuneita integroinnista, yhteiskunnasta tai imagosta. Eihän kaljanjuontiin kaveriporukassa mitään tekosyytä tarvitse!

Päivän liettualainen liiketoiminta uutinen: Kauno Grudain tuotteita on ilmestynyt Suomeen. Ensimmäisenä tarjolla on Noris -nimisiä nuudeleita. Kokeillut en ole, mutta taitavat kilpailla Milvinan ja muiden CIS-nuudeleiden kanssa. Suurena toiveena olisi, että toisivat makaronisarjansa - ne olivat melkoisen hyviä, ainakin Amber Pastaan verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä