Matkailuaiheiset kysymykset

Kommentoimalla tätä artikkelia, voitte lähettää kysymyksiä Kaunasia tai Liettuaa koskien. Vastaus ilmestyy heti, kun ehdin palata asiaan omalle alasivulleen. Vanhoja kysymyksiä voit selata alla ja vastauksia niiden omalla sivullaan. Lue vaikka heti!

Kysymyksiä voitte lähettää myös toimituksen mailiin. Toimitus (sijaitsee) mail dot comissa.

23 kommenttia:

 1. Tervehdys!
  Mainio blogi, hyvä pilke vilkkuu silmäkulmasta. Mutta asiaan ja kysymyksenä, mitä kaunassa taksi kustantaa ryanin käyttämältä kentältä? onko siellä jokin selkeästi luotettava taksi systeemi vai perinteinen arvaa mitä maksat ja minne päädyt järjestelmä? Eli voiko ryanin operoimaan aikaan luottavaisin mielin ottaa minkä vain taksin kentältä ja hurauttaa keskustaan hotellille? niin ja maksaa siitä vain oikesti käypä hinta?
  Terveisin etukäteen kiitolline matkailija

  VastaaPoista
 2. Terve,
  Viitaten maanantain blogiin, täällä otettaisiin ilolla vastaan täsmävinkkejä hyvistä ruokapaikoista. Perjantaina olisi lähtö ensimmäiselle vierailulle Kaunasiin. Kiitokset etukäteen!

  VastaaPoista
 3. Kaunas koettu 13-15.8.2010
  Taxi maksaa 50-60 litiä Kaunas hotelliin ja Santakos hotelliin n. 70-75 litiä.(10 litiä = n.3.4 €)

  Vanhassa kaupungissa syötiin kuten paikallisetkin. Ruoka hyvää ja ruokalistoissa on kuvat ruuista. Helppoa. Kalleimmat annokset 29 litiä.

  Paikallinen vaalea lager olut on hyvää. Aina kun menet ravintolaan tai kuten me terassille, tuodaan ruokalistat. Ruuan odottaminen kestää. (paikalliset saavat toisissa paikoisa ruuan nopeammin).

  Ryanair on nopea. Tulomatkalle lähdimme 10 min. aikaisemmin lentämään ja Tampereella oltiin jo klo 19.33 vaikka saapuminen piti olla 20.05.
  Meille Kaunas oli lomaa, kuin etelän lomaa, sattui olemaan niitä melkein 40*C asteen helteitä.

  Menemme toistekin.

  VastaaPoista
 4. Mihin hotelliin kannattaisi majoittua? Onko Hotelli Kaunas hyvä vaihtoehto?

  VastaaPoista
 5. Kaunas on hyvä, ja hintakin kohtuullinen. Best Western Santakos toinen hyvätasoinen paikka, mutta kalliimpi. Jos haluat suomalaista matkaseuraa, mene Park Inn:iin. Budjetin ollessa tiukempi, koita Hotel Metropolisia. Jos haluat luksusta, Daniela ehkä kaupungin paras. Ja jos ostosmatkalle olet tulossa, niin silloin Hotel Europe (Royal?) on Akropolisin vieressä.

  VastaaPoista
 6. Hei! Löysin blogin googlaillessani ja olen lukenut sen parissa päivässä läpi, kivasti kirjoitettu :) Kysymykseni koskee tuliaisia: mitä kannattaisi viedä suomalais-liettualaisille tuttaville? Vinkit myös toisinpäin eli mitä kannattaa sieltä tuoda tänne kelpaa, mutta siihen olen jo joitakin ideoita saanut..

  VastaaPoista
 7. Hei anonyymi,

  Kiitoksia palautteesta, johon autuaasti yhdyn. Tämähän on todellakin moderni versio sormusten herrasta, ja luettavuudeltaan aivan muailman napa. Kirjoitus on paitsi kivaa, kaunista ja oikein-kirjoitetua, myös sydämellistä, koskettavaa ja... kylläpäs menee sokeriseksi.

  Mutta sitten asiaan: tuo suklaamakeisia, naisille kukkia (älä kuitenkaan lentokoneessa raahaa) ja miehille pullo (älä kuitenkaan mitään suomalaisen standardin mukaan "hyvää", vaan tuo "perinteistä - perinteitä kunnioitetaan, laadusta voi olla montaa eri mieltä). Lisää vastaus-osiossa.

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. moikka, onko Kaunasissa kylpylöitä, mitään kivoja? Vesipuistot jne?

  ja toiseks, onko tietoa hiustenpidennyksistä, tehdäänkö, onko hyviä ja mitä maksaa? :))

  VastaaPoista
 10. Terve Valma,
  Kylpylöitä ei itse Kaunasissa ole mainitsemisen arvoisia. Ne muutama mitä on, ovat kuntosalien yhteyksissä, ja lähinnä uima-allas+sauna -tyylisiä. Eräässä niissä oli juuri puoli vuotta sitten kloorimyrkytystapaus, jossa taisi pikkulapsi kuolla.
  Kylpylöitä löytyy pääosin Druskininkaista, jossa niitä on useita, tai sitten Birstonaista, jossa tosin fokus on enemmän hoidoissa kuin Serena-tyylisessä joukkohukuttautumisessa.

  Hiustenpidennyksiä taitaa olla jokaisen kampaamon listoilla. Hintoja en ole koskaan katsonut, mutta halvempia todennäköisesti kuin Suomessa. Lisäksi Akropoliksessa taitaa olla tupee-kauppa Baltic Hair, jos haluat valita oman tupsusi värinkin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vastauksesta! sitten vielä lisää eli mistä vois löytää merkki tennareita/sneakereita esim. nike, adidas tai DC? :)

  VastaaPoista
 12. Merkkitennareita: Akropoliksessa Nikella on oma myymälä sekä Sportland -urheilu/vapaa-ajan kauppa, josta löytyy myös skeittibrändejä. Itse kerran löysin Cropp Town -nimisestä vaateliikkeestä Converseja halvalla (siis, 5 litaa pari). Akropoliksen 2. kerros on pääasiassa se paikka, josta nämä löytyvät (FamClubilla tais olla ilsoneita, Danijalla Puman ja Adidaksen erikoiseriä...). Sitten pääkävelykadulla on Adidaksen myymälä. Hinnat ovat varmasti samantapaisia kuin Suomessa, mutta mallit voivat vaihdella.

  Jos taasen merkki on tärkeämpi kuin muut ominaisuudet, kokeile toki Urmasta tai aseman toria -niissä on mitä ihanampia tuotteita haluamallasi merkillä.

  VastaaPoista
 13. Niin onko tää Cropp Town akropoliksessa juurikin? Noi converset meinaan kiinnostais jos tosiaan halpoja on. Majotutaan metropolis hotellissa, eikös ookki ihan lähellä akropolista?

  KIITOS tuhannesti vastauksista, tällästä nippelitietoo kun ei tuolta netin ihmeellisestä maailmasta oikein löydy..

  VastaaPoista
 14. Täällä taas.. Yritin hakea netistä mutta ei toi kieli suju joten ei pysty ymmärtämään. Mutta, onko kaunasissa keskustan alueella jotain tatuointiliikettä josta voisi siis ostaa värejä yms. tarpeellista tatuoimiseen liittyvää?

  VastaaPoista
 15. Noniin, nyt taasen työkiireiltä aikaa:
  1) Cropp Townit löytyy Megasta ja Akropoliksesta. Converse ei kuulu normaaliin valikoimaan, mutta joskus löydät jämäeriä sieltä. Omani löysin Megasta. En siis takaa mitään.
  2)Metropolis on joskus kait hieman viileämpi hotelli. Akropolikseen matkaa n. 1km.
  3) Tatuointiliikkeistä en tiedä - itse maalaan aivan toisenlaisilla liuottimilla. Tarvikkeista sitten tiedän sitäkin vähemmän. Jos kuitenkin oletetaan, että tatuointiliikkeet myyvät myös tarvikkeita, niin... en voi siltikään oikein auttaa, kun en tiedä. Tatuiruočių salonai - tarkoittaa "tatuointiliikkeitä" liettuaksi.
  http://www.tabu.lt/
  http://www.teotattoo.lt/en
  Nuo itse löysin. Tarveaineista saat tietoa varmaan kysymällä.

  VastaaPoista
 16. Kiitos taas!

  Onko tonne Megaan pitkä matka ja onko käymisen arvonen paikka? Bussilla pääsee varmaan ihan kätevästi, vai? :))

  VastaaPoista
 17. Bussi numero 21 taitaa olla oikea. Meet siitä Metropoliksen ovesta pihalle ja käännyt oikeelle - jatkat seuraavan tien varteen ja käännyt oikeelle. Bussipysäkki pikku-Maximaa vastapäätä. Matka kestää bussil noin. 20-30 minuuttia - Mega on päätöspysäkki. Jos et muuta tekemistä löydä, ja shoppailu kiinnostaa, niin kait siellä voi käydä.

  VastaaPoista
 18. Kiitos vinkistä, miten pääsee bussilla Megaan. Annatko vinkin myös, miten pääsee Urmakseen, siis bussilla varmaan, mutta mikä bussi? Ja missä pitää tietää jäädä pois kyydistä vai meneekö bussi ihan Urmaksen kautta?

  VastaaPoista
 19. Moi, osaatko neuvoa pääseekö julkisilla kulkuneuvoilla Kaunasista tai Vilnasta Druskininkaihin?

  VastaaPoista
 20. Pääsee, ja kummastakin! Bussimatka tosin kestää useamman tunnin - ehkä suomalaiselle hieman liikaa lyhyeen matkaan nähden, mutta ainakin näet kaikki kylät matkalta!
  http://www.autobusubilietai.lt/ - täältä näet aikataulut.
  Ja linja-autoasemat varmasti löydät turistikarttojen tai minkä tahansa karttapalvelun avulla.

  Terv. väärältä koneelta itsensä sisään logannut matkaoppaanne

  VastaaPoista
 21. Heeps,

  Mihis tämä blogi on unohtunut tuoreita vinkkejä?

  VastaaPoista
 22. Terve, tuoreita vinkkejä rähän osuuteen tulee aina uusien kysymysten myötä, mutta jos sellaisen vinkin antaisi, että tulevaisuudessa Baltiaan pääsee lentämään useammaltakin Suomen lentokentältä AirBalticilla.

  Uusia vinkkejä tulee kuvien kanssa, kunhan saan jotenkin sovitettua liian modernin muistikortin vanhanmalliseen lukijaan.

  VastaaPoista
 23. Heippa!

  Olemme Kaunasiin lähdössä lasten kanssa ja kiinnostaakin nyt, kuinka lastenvaunujen kanssa kulkeminen busseilla onnistuu ja maksaako pienetkin lapset oman lippunsa?

  Saako bussilippuja ostettua niistä kojuista/kiskoista joita siellä kuvien perusteella näyttää olevan aika taajaankin, vai onko niille oma automaatti ja kuinka sen tunnistaa? Voisiko parasta olla ostaa muutamalle bussikyydille liput ja sitten vain tarpeen tullen hypätä kyytiin?

  Kiitos vastauksista, mikäli vielä blogia pidät..

  VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä